Festivaali

Kaupunki kätkee sisäänsä lukemattomia piirejä. Ystävyyssuhteet, työyhteisöt, bussireitit, liikenneympyrät ja ketjuuntuvat kokemukset piirtyvät piireiksi ympäri kaupunkia. Piirit voivat olla tarkoituksella rakennettuja tai itsestään aikojen saatossa kutoutuneita. Piirit ovat orgaanisia tai keinotekoisia, näkyviä tai näkymättömiä, koettuja tai kokemattomia.

Kesällä 2017 kaupunkitaidefestivaali Olohuone 306,4 km² piirtää Turkuun oman piirinsä. Piiri piirtyy kantakaupungin ympärille monenmuotoisesta ympäristö- ja yhteisötaiteesta. Teemana piiri toteuttaa Olohuoneen ydintä paikkasidonnaisen taiteen lisääjänä, sekä kommentoi Turun kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä – piiri sekä sulkee sisälleen, että jättää ulkopuolelleen.

Olohuone 306,4 km² on kaupunkitaidetapahtuma, joka järjestetään vuosittain kesäkuun alussa Turussa. Kaikille avoin ja eri taiteenaloja yhdistävä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kokea taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Olohuone kannustaa ihmisiä osallistumaan taiteeseen ja näkemään asuinympäristönsä toisin.

Vuoden 2017 Olohuone 306,4 km² teokset on nyt julkistettu ja valmiin ohjelman näet täältä

Comments are closed