Dorindo

Dorindo

Oona Leinovirtanen

Metallilankaveistos/Metal wire sculpture

7.-9.6

Jokiranta Sibeliusmuseon takana/River bank behind the Sibelius Museum

Dorindo syntyi halusta houkutella. Kuljin Aurajoen rantoja ja tähyilin toiselle puolelle. Mitä jos siellä olisi jotain? Pohdin, jaksaisiko toiselle puolelle kulkea, ihan vain katsoakseen mitä siellä on. Varsinkin jos tämä jokin sulautuu osaksi taustaa…harmaa rautalanka vasten harmaata kivetystä. Maalaan hörsylöiden latvat punaisiksi, niin että teos kommunikoisi Aurajoen yllä kumartelevien punalatvaisten omenapuiden kanssa, jos olisi syksy.

Ehkä nyt puuttuva kieli on kehollisia, konkreettisia eleitä. Ei niinkään kieli, vaan luokse meneminen. Joillekin asioille ei voi somettaa vastarannalta. On asioita, jotka yhä kutsuvat ihmistä luokseen ja joiden kokeminen edellyttää fyysistä läsnäoloa. Joskus oli sanansaattajia, tavallaan jokainen on itse itsensä ja sanansa saattaja paikasta toiseen.

Dorindon ulokkeellinen ulkomuoto kutsuu tai ei kutsu kommunikaatioon, mutta molempiin on mahdollisuus. Teos sijaitsee välitilassa, matkalla reunalta jokeen, seisahtuneena välitilaan.

Sana Dorindo tuli mieleeni yllättäen, en tiennyt siitä mitään. Youtubessa se paljastui panamalaiseksi muusikoksi Dorindo Cárdenaksi. Musiikki kuulostaa ‘virtaavalta yhteydellisyydeltä’, ja mieleeni tuli: tämä.

 

Ja lisäksi: tervetuloa tanssi-iltamiin perjantaina 8.6.2018 kello 19-21. Paikkana toimii Dorindon läheisyys, eli Tuomiokirkkopuiston rantakivetys, erityisesti sen kaupungista kauimmainen laita. Tapahtumassa soi Dorindo Cárdenasin musiikki, sekä hänen inspiroimansa muut artistit. Tule yksin, yhdessä, hengailemaan, tanssimaan, kuuntelemaan, katselemaan, viettämään piknikkiä, liikuttelemaan kehoja ja niin edelleen. Itse teos on nähtävillä koko festivaalin ajan.

 

Comments are closed.