Sydänten ollessa kaukana toisistaan, ihmiset huutavat tullakseenn kuulluiksi/ When the hearts are far apart, the people cry out to be heard

Sydänten ollessa kaukana toisistaan, ihmiset huutavat tullakseenn kuulluiksi/ When the hearts are far apart, the people cry out to be heard

Magdaleena Jakkila

Video- ja ääni-installaatio / video and sound installation

7.-9.6. Hansakortteli, Kristiinankatu 9

Kun sydämet ovat kaukana toisistaan, ihmiset huutavat tullakseen kuulluiksi… Vaikka toinen seisoisi edessäsi, on kuin hän olisi valovuosien päässä. Installaatio kuvaa tätä etäisyyttä.

/

When hearts are far apart, people shout to be heard… even if the other stands right in front of you, he may seem light-years away. Video and sound installation illuminate this distance.

Magdaleena Jakkila (s. 1991, Taivalkoski) on Lahdessa toimiva kuvataiteilija. Videon keinoin hän käsittelee teoksissaan ihmissuhteita ja niissä tiivistyviä tunteita, joiden näyttäminen ja hallitseminen voi joskus olla haasteellista.

Jakkila on järjestänyt yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. 2017 alkaen Jakkila on toiminut yhteisöntaiteilijana Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä vammaispalvelujen arjen tuki- ja päiväaikaisessa toiminnassa. Hän toimii myös 2016 ensimmäisen kerran järjestetyn Cismittääkö? –taidenäyttelyn organisoijana ja kuraattorina. Seuraava Cismittääkö? –näyttely rakentuu Lahden Galleria Uusi Kipinään elokuussa 2018.

 

 

Comments are closed.